Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rád jsem si přečetl a děkujiR^.V

1 0
možnosti

Příznaky pozná i laik, nejsou potřeba žádná dráhá vyšetření, první přínak je, že si nepamatujete datum, další že nepoznáte, kolik je hodin. A když nenosíte hodinky jako já, tak se musíte pořád někoho ptát, kolik je hodin, a rovnou spadnete do třetího stádia.

0 0
možnosti
Foto

Hezký den přeji. Všichni nejsou informováni, jako Vy. Ne každý laik prvním příznakům přikládá patřičnou pozornost. Existují některá citlivější, která laici neznají. Ta mohou odhalit i jemnější poruchy. Když si člověk plete měsíc, roční období, a jména svých potomků, bývá již mnohdy pozdě. Nehledě na to, že znovu upozorňuji na to, že moho signalizovat i velmi závažné onemocnění. Z vlastní praxe znám více příkladů, kdy se za "humornými" příhodami skrýval i rozsáhlý nádor mozku. PROTO tato jednoduchá vyšetření doporučuji!!. Většina z nich je plně hrazena pojišťovnami a měl by je zvládat každý praktický lékař.

luk:-)

0 0
možnosti

Tak nevim, i lide co jsou dusevne cili, vedci, treba, dostavaji Alzeheimra. A dat se prohlednout, nevim, je to na neco? Pokud vim, lecit to nejde.

0 0
možnosti
Foto

Hezký den Vám přeji. S Alzheimerem je to bohužel stále dosti zapeklité. Původ, diagnostika i léčba jsou uspokojivě neprobádané. To je pravda. Má doporučení smysl mají, protože ledasčemu pomoci jde. A změna psychiky nemusí nutně znamenat jen Alzheimera. Může se jednat i o jiná onemocnění a v tom případě vyšetření a včasná diagnostika mohou znamenat hodně.

Pokud udělat něco jde, je dobré to nezanedbat.!!!

luk

2 0
možnosti

Pane doktore, jak odlišit stařeckou demenci od počátku Elzheimera ? Zatím asi není dokázáno, že tuto nemoc geneticky dědíme, i když znám případy, které by to potvrzovaly. Domnívám se, že lze oddálit projevy senility, ale u Elzheimera nepomůže udržovat mozek různými způsoby cvičení svěží, zdravý, i magistra prof. v produktivním věku, znalá několika jazyků této nemoci podlehla, během několika roků nepoznávala ani svoje děti, ztratila povšechně orientaci. V jiném případě tomu jakoby pomohla a vyvolala anestéze před operací.

0 0
možnosti
Foto

Hezký den a děkuji za tento dotaz. :-)

Základní rozdíl mezi "prostou demencí" a "Alzheimerem"(srozumitelněji třeba - http://cs.wikipedia.org/wiki/).  je v tom, že "p.d." je způsobena m.j. horším prokrvením mozku (nedostatkem kyslíku a živin). Je snaha ji také ovlivňovat přípravky, které výživu mozku podporují. U "Alzheimera" bývá cca o 10 dřívější vznik (třeba i po padesátce), a je to nemoc, u které je pozorován úbytek nervových buněk, spojený s nevhodným ukládáním specifických bílkovín a úbytkem acetalcholinu (příčina zatím není přesně známa). Acetylcholin je látka, která se významně podílí na přenosu informací i v mozku. Léčebné ovlivnění je pochopitelně směrováno především na zlepšení komunikace mezi nervovými zakončeními a zlepšení výživy mozkové tkáně. Vždy se vyplatí udržovat cvičením, tréninkem i mozek (stejně, jako pohybový systém). Případ paní magistry je smutný. Nelze z něj ale udělat závěr, že udržování mozku nemá význam. Naopak lidé, kteří jsou postiženi jakýmkoliv podobným problémem, mají větší šanci lépe to zvládat.

Celková nestezie, tedy narkóza, může negativně zapůsobit i u mladších. Někdy tyto psychické projevy trvají i několik týdnů. Většinou ale dojde k úpravě k normálu. Také proto se alternativně provádí tzv. spinální (míšní) anestezie. Ta však není vhodná vždy (používá se např. u porodů). Stejně, jako bychom měli udržovat v kondici své tělo, stejně tak bychom se měli věnovat i svému mozku. Od mládí. Není bez zajímavosti, že se zjistilo, že mladší generace má lepší reakci a logické myšlení, než generace starší, když byla v jejich věku. (Tyto závěry vycházejí i z rozsáhlých psychologických studií. Uvádí se souvislost se zrychleným životním tempem, ale i s hraním počítačových her).

luk

1 0
možnosti
Foto

Strasna nemoc ... jak pro nemocneho tak pro rodinu ... starala jsem se o jednu pani a alhzeimerem, ktera kazdy den chtela jit navstivit maminku a sestry - byla presvedcena, ze je mlada holka, a tak si i tkanicky zavazovala ve stoje s natazenou nohou ...

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za užitečný článek.R^

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS