Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dnes se objevil článek o překvapivém zjištění, že párky nemají s masem noho společného!!!!!! :-/ Někde se zmiňuji i o tom, že odbornice z masného průmyslu se kdysi zlobila v TV na zákazníky - jak mohou očekávat v párcích maso, když 1 kg čistého masa je dražší, než 1 kg párků. Tedy nic nového pod sluncem. Opět.

luk

0 0
možnosti
Foto

Hezký den vám všem :-). Vzpomínám na to, jak jsme z kyselého mléka dělávali tvaroh. Z dnešního mléka (toho běžně dostupného a předem "řádně upraveného") ani náhodou něco podobného nevznikne:-(. Pouze nepěkně páchnoucí a nahořklá tekutina. A to nerozebírám jogurty "s živými kulturami", které by nejspíš měly vykazovat projevy života.

Vím, že celé téma je vosí hnízdo, na které mohou být různé názory, ale když ho nezničíme, nás může pořádně pobodat. Tedy ty vosy :-) Buď se budeme chovat, jako, že je vše 'cool', 'in', no jednoduše - v pohodě, nebo se začneme proti žihadlům chránit.

luk

0 0
možnosti

S tou nevhodností kravského mléka to asi není úplně pravda. Podceňujete mocnou čarodějku - evoluci. Četl jsem nějaké pojednání o tom, že značné části Evropanů se v průběhu staletí vyvinul v těle enzym (?), který jim umožňuje bez problémů trávit kravské mléko. Údajně jím ale nedisponují všichni lidé, takže někdo může mít s jeho konzumací problém.

4 0
možnosti
Foto

Nejsem odborník na výživu, tento článek jsem zřejmě nečetl. Jak se ale říká, člověk je schopen zvyknout si i na šibenici;-). Proč by si nemohl zvyknout i na mléko. To ale zřejmě není ta cesta, kterou hledáme. A pak jsou tady ti, kteří se nepřizpůsobili.

Děkuji za příspěvek. Budu zvídat:-) Trochu jsem se rozepsal níže.

luk

0 4
možnosti
Foto

Jsem ráda za každý takový článek a karma pro autora :-)R^ Jinak pro ty, kteří neví, čím nahradit zmíněné jedy... tak např. místo bílého cukru používat raději třtinový (není to taky úplně zdravé, ale alespoň o kousíček zdravější) nebo med, javorový sirup, melasu... přírodních a zdravých sladidel je hodně :-) Když už musíte používat bílou mouku, tak ji nahradit raději celozrnnou, špaldovou nebo jinou moukou (na trhu je docela velký výběr). No a když to nevydržíte bez mléka, tak tam existují taky zdravější varianty... mléko kozí, ovčí, sojové, rýžové, mandlové... Nebojte se zkoušet nové věci :-)

0 4
možnosti
Foto

Třtinový cukr není bílý?:) Ale to je omyl ;) Bílý cukr může být řepný i třtinový...ta hnědá barva se odstraňuje rafinací u obou cukrů a chemicky se nijak zvlášť co do podstatných složek oba cukry neliší :)

http://life.ihned.cz/jidlo/c1-59091080-rozdil-mezi-repnym-a-trtinovym-cukrem-je-vic-v-chuti-nez-v-prinosech-pro-zdravi

3 0
možnosti

I19v14o 72Ž40á17č74e35k

11. 3. 2013 9:46

Závěr: jen ten, kdo nejí a nepije vůbec nic, zemře naprosto zdravý.

10 0
možnosti
Foto

Tento závěr = obvyklé reakce "hrdinných pštrosů". Kontrolka hlásí málo oleje. Tak ji raději zacloním hadrem, než abych olej zkontroloval, případně dolil, či vyměnil. No a, když se zadře motor, lituji, že jsem NĚCO PREVENTIVNĚ neudělal:-(

luk

0 0
možnosti
Foto

Která potravina není jedem? Minimálně stopy jedů v sobě nese. Jenomže naše těla jsou na jedy navyklá a bez nich jsou nesvá stejně jako ve sterilním prostředí. Neberte tělům jedy, neberte jim bakterie, viry, cizopasníky. Těla musela celou dobu svého vývoje bojovat o existenci a pokud přijdou o nepřítele, udělá si ho ze současných spojenců.

9 0
možnosti
Foto

:-) V této souvislosti vzpomínám na poměrně humorný kolotoč, podporující trochu Váš příspěvek. Kdysi k nám jezdili na léčení lidé z tehdy zpřátelené exotické země . U nás v nemocnici jsme je léčili i tak, že jsme jim vyhnali z těla úspěšně všechny parazity. V domovině se jim  do krve a do střev zase vrátili. Jsou na sebe odjakživa zvyklí ;-). Ty "novodobé jedy" k nám odjakživa nepatří a tak ne každý je dobře snáší. Některým dokonce opravdu škodí. Proto na ně upozorňuji.

luk

0 4
možnosti

A co navrhujete? Začít to přebarvovat?V

6 0
možnosti
Foto

Hezký den vám všem přeji. Opět říkám, že nejsem vševěd a zároveň je velice pravděpodobné, že neznám všechny související materiály. Proto jsou mé články subjektivní, podepřené nastudováním některých zdrojů.

   Zatímco v politických a "V.IP." otázkách má každý jasno, tato témata jsou trochu zádrhel. A hlavně se o nich moc nikdo nebaví. 'Ivo Žáček" - častý postoj většiny, která podobné názory (ve všech oborech) odbývá přezíravým mávnutím ruky. "Hermína Harker" - přebarvovat se již dávno začalo. A vznikly tak novodobé potraviny ;-). Řešení spíše vidím v akci 'konec přebarvování a větší vyžívání přirozených (nepřebarvených) zdrojů. "Nové enzymy v rámci evoluce" jistě vznikají. Je mnoho příkladů, kdy se i složité organizmy přizbůsobují extrémně nepříznivým podmínkám. Proč ale takové jedy a podmínky akceptovat. Kdo ví, co nám to může přinést.

   Ještě zdánlivě nesouvisející poznámka.

  Je normální, že "problémy" života V.I.P. osobností a podobně jsou hodnoceny vysoko, jsou hodnoceny mnoha '+', zatímco otázky a problémy opravdového života . . . .. Je to ale známá pravda, že lidi čtou raději o cizích tragédiích. Sledovanost bulváru byla vždy vyšší, než kvalitních zdrojů.

luk

0 4
možnosti
Foto

Zase můj šálek čaje, dávám karmu a těším se na příště.R^Naprosto souhlasím (jenom občas porušuji).

1 6
možnosti
Foto

;-) Nádherný den Vám přeji. V rámci světového R^ týdne mozku byla zahájena i intenzivní osvěta nebezpečí CMP. Zatím jsme byli v Brně, Jihlavě, Praze a Plzni. Tato dlouhodobá akce vyvrcholí v říjnu 2013. Např. v úterý 19.3. bude v regionální stanici Plzeň 2x živý vstup (hodinový) na toto téma. V tom večerním bude možnost přímých dotazů a odpovědí. Potvrzení běžné praxe - Většina se chová, jako pštros. Před případným ev. zjištěním nějakého zdravotního problému raději utíká, než, aby s tím něco dělali (dokud je to včas- "Nikdy se neví, co je dost, než se ví, co je víc, než dost"). Na možnost třeba si jen nechat změřit reagují často slovy:"Ani to raději nechci vědět", následuje rozpačitý smích (aby před kamarády nevypadali, jako slaboch) a spěšný útěk do nějakého zařízení rychlého občerstvení. Mezi těmi, co se nechali přimět k této jednoduché kontrole, jsme zachytili až neuvěřitelně velké množství mladých s vysokým tlakem a tím jsme je možná uchránili od zdravotních komplikací (pokud poslechnou rady a nemávnou jen hrdinsky rukou:-/.

Vím, že tato témata nejsou populární, (soudím podle prudce narůstající karmy i zájmu novinářů;-(), ale . . . nedám pokoj. Protože nešťastných věku okolo 20 let po nějakém druhu CMP (a zbytečně !!) jsem viděl hodně a spíše je v těchto mladších skupinách nárůst případů. (více také kolega na http://www.ictus.cz

luk

0 4
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS