Reálné ohrožení života

Může nastat, když se budete řídit radami, které se objevily veřejně. V mailu jsem zachytil jeden, zřejmě "obíhací", možná žertem napsaný, dokument. Je pravděpodobné že mnozí podlehnou a proto jsem napsal tento článek. Chytrým je to jasné. Je strašidelné, skoro nebezpečné, že se někdo pouští i do oblastí, kde může vážně uškodit. Úvodní slova toho textu zní: "Rada čínského profesora – návod, jak zabránit následkům mozkové mrtvice." Následují pokyny jsou, abyste ve chvíli, kdy máte podezření na příchod mrtvice, začali jehlou (naštěstí sterlizovanou) na každém prstu vpichem za nehet způsobovat krvavé zranění.

A nechali pak volně vytékat krev (zatím, co čas běží).Doporučující slibují, že člověk se probere a projevy mrtvice zmizí. Zřejmě se někdo domnívá, že tímto "jemným" a zřejmě i značně bolestivým způsobem, napodobí dávnou metodu pouštění žilou a zabrání tak mrtvici a jejím následkům. Nedoporučuji to zkoušet. Časové prodlení může být  život ohrožující!!!

Upozorňuji, že jedině správné je okamžité přivolání rychlé záchranné služby, protože u mrtvice opravdu doslova běží o sekundy. Po 5 minutách dochází k nevratným změnám na mozkové tkáni. Tato děsná "jehlová metoda" je rozhodně nevhodná k následování. Střežte se jí použít!!! Následkům CMP nezabrání!!!

Diagnostika cévní mozkové příhody a jejích příčin bývá velmi složitá, ... nechte to na lékařích.

Proč si to myslím?

Protože, stejně jako mnoho dalších onemocnění, i cévní mozková příhoda vzniká z různých příčin.

Příznaky, že "to na mě jde"

Člověk se nám může zdát pouze“divný“, lehce zmatený, desorientovaný, agresivní (stačí pár jednoduchých otázek, nebo prosba o vykonání jednoduchého pohybu, grimasy a sledovat  správnost  jejich vykonání). Může budit dojem opilého. Je prostě jiný, než obvykle. V horším případě se objevuje viditelnější příznak – špatně se obléká, padají mu předměty z ruky, produkuje nesmyslnou řeč, nebo jen nemůže najít správné výrazy.  Ještě závažnější je porucha  vědomí, pád na zem, ochrnutí rukou, či nohou, pomočení se, pokálení se. V KAŽDĚM případě je NUTNÉ OKAMŽITĚ volat záchranku (i kdyby se nakonec ukázalo, že jde opravdu o opilce, za těmito stavy se mohou skrývat i další závažné choroby).

luk

Autor: Václav Lukáš | úterý 19.11.2013 10:09 | karma článku: 18,67 | přečteno: 1610x
  • Další články autora

Václav Lukáš

Maminka

11.5.2014 v 19:18 | Karma: 9,12

Václav Lukáš

Věda pokulhává

13.4.2014 v 9:08 | Karma: 11,09

Václav Lukáš

Mezinárodní den žen

8.3.2014 v 17:05 | Karma: 13,26

Václav Lukáš

Porazila zubatou

6.2.2014 v 10:09 | Karma: 10,55